Facebook pixel

13.04.2021

Facebook Pixel se aktivira svakog puta kada posjetitelj s Facebooka dođe na vašu web stranicu i te podatke šalje Facebook Ads Manageru. S obzirom na to da Pixel prati Facebook korisnike, Pixel vrlo lako možete upotrijebiti za remarketing na Facebooku i za detaljniji uvid u samo ponašanje online korisnika tijekom njihove posjete web stranici. 

Tako možete:

Mogućnosti Facebook Pixela

1. Optimizacija plaćenih promotivnih kampanja

Facebook Pixel možete koristiti za licitiranje (bidanje) u Conversion kampanjama. Ove Facebook kampanje su isključivo namijenjene dobivanju što više konverzija (preuzimanje eBooka, pretplata na newsletter, kupnja…). Facebook će nakon dovoljno prikupljenih podataka prikazivati oglase samo onim korisnicima koji će najvjerojatnije dovršiti željenu akciju, pa se ne morate brinuti o suludim i bespotrebnim troškovima.

2. Remarketing

Pixelom možete postaviti remarketing kampanje prema korisnicima koji su već prije poslovali s vama ili prema korisnicima koji su posjetili vašu web stranicu, a nisu dovršili željenu akciju (nije bilo konverzija).

3. Lookalike publika

Nakon što Pixel razazna najmanje 100 konverzija, tada možete stvoriti sličnu publiku onoj publici koja je na vašoj web stranici ostvarila konverzije. Tako možete ciljati širu publiku koja nalikuje onoj koja je postala vaš kupac ili klijent.
 

Custom Audience (prilagođena publika): nešto najbolje od Facebook Pixela

Facebook Pixel nudi 3 osnovne funkcije koje vam mogu pomoći u oglašavanju:

  • Prilagođena publika s vaše web stranice (Custom audiences from your website): Publika koja je posjetila vašu web stranicu, a istovremeno je prijavljena na Facebook. Pixel će zabilježiti sve stranice koje su posjetitelji posjetili.
  • Prilagođena publika prema konverzijama (Custom conversions): Facebook Pixel prati konverzije na web stranici. Jedino što morate napraviti je odrediti web stranicu koja će signalizirati Facebooku da je određena radnja izvršena. Najčešće se radi o “Thank you” stranici.
  • Prilagođena i standardna događanja (Custom and standard events): Stvaraju se pomoću dodatnog programskog koda, a omogućuju praćenje više od 40 konverzija te nude detaljniju analizu i precizniju statistiku